19:00

K-VIF/Källby IF

Referat: Vartofta SK - K-VIF/Källby IF

Vartofta SK- Kinne-Vedum/Källby 4-4 (1-3)
Vi börjar matchen bra och ligger tätt intill våra motståndare, precis som vi pratat om inför matchen. Det är vi som tar kommandot i matchen redan från första sparken. Och det är även vi som logiskt nog inleder målskyttet i den 17:e minuten, Jennie Dahlkvist kommer runt på högerkanten och spelar in bollen till Caroline Söder som sätter 0-1. Carro som gör sin första A-lagsmatch för K-VIF/KIF efter att ha anslutit till truppen från Lidköpings FK i förra veckan behöver alltså bara 17 minuter på sig för att ordentligt presentera sig i K-VIF/KIF's gul(d)/svarta tröja! Av bara farten kommer även 0-2 tre minuter senare, även det efter spel på högerkanten. Denna gång efter fint förarbete av Hanna Bengtsson kan Jennie Dahlkvist göra sitt första mål i matchen. Efter 0-2-målet agerar vi lite slött och tafatt och tillåter Vartofta att kvittera bara minuten senare, 1-2. Men vi hänger inte med huvudena för det utan fortsätter att pumpa på och skapa målchanser, och i den 29:e minuten kommer 1-3 genom Jennie Dahlkvist assisterad av Jessika Olsson. Halvtidsresultatet skriv till 1-3 och det är rättvist!
I starten av andra halvlek är vi lite för avvaktande samtidigt som Vartofta chansar lite och sätter full fart framåt. Detta leder till att Vartofta tar över mer och mer av initiativet i matchen, och vi får förlita oss på omställningar genom våra vassa anfallare Jennie Dahlkvist och nygamla Malin Linder. I den 57:e minuten tilldöms Vartofta en odiskutabel straff och reducerar till 2-3. Men bara tre minuter senare kan vi i en flygande omställning utöka vår ledning till 2-4 genom Jennie Dahlkvist tredje mål i matchen, denna gång assisterad av pigga inhopparen Johanna Gustafsson. Efter detta inleds en stark Vartofta-offensiv och vi blir ganksa tillbakapressade, men vi sticker fortafarande upp i ett par riktigt giftiga omställningar. I den 80:e minuten inträffar sedan en matchavgörande incident. Vartofta får frispark strax utanför vårt straffområde. Bollen slås in mot vårt mål och i röran som uppstår tar bollen på en K-VIF/KIF-spelares hand med straff som följd, samtidigt knockas vår målvakt Mikaela Lieberth av ett knä i huvudet. Mikaela reser sig dock, men kan inget göra åt straffen 3-4. Bara fyra minuter senare lyckas Vartofta även göra 4-4. Smällen i huvudet några minuter tidigare har tagit så illa på Mikaela att hon börjar bli yr och illamående och tvingas bryta matchen. Så de avslutande minuterna får Malin Linder hoppa in mellan stolparna. Hon håller nollan och slutresultatet kan skrivas till 4-4.

Vi gör en bra första halvlek och en sämre andra. Vi tar ett stort kliv framåt jämfört med de två senaste matcherna, då vi enligt mig underpresterat rejält! Vi spelar bra ikväll, men har ändå ganska mycket kvar att ge innan vi nått toppkapacitet. Givetvis är det väldigt surt att tappa poäng när vi leder med både 3-1 och 4-2, men som matchen avslutas får vi nog ändå vara nöjda med poängen. Vi visar iallafall att vi är påväg ur vår lilla formsvacka, och det ska Norra Fågelås få känna på på söndag! Vad som är mycket positivt är att båda våra nyförvärv Malin Linder och Caroline Söder direkt kliver in och presterar och visar att de kommer vara mycket nyttiga för oss under säsongen!